دسته بندی قراء مصری توسط استاد غلامرضا شاه میوه

ساخت وبلاگ

[عکس: %D8%B4%D8%A7%D9%87-%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%87.jpg]

در کشور مصر، قراء از منظرهای گوناگون و مختلف، مورد دسته بندی و طبقه بندی قرار گرفته اند. این دسته بندی ها در بین مردم مصر و قاریان مصری صرفاً یک اصطلاح می باشد و مصطلح بوده و دارای پارامترهای عرفی می باشد. بر اساس یکی از دسته بندی هایی که توسط استاد محمد هلباوی و دکتر معصراوی مطرح شده است قراء به چهار دسته تقسیم می شوند:

۱ – قاریان شعبی یا مردمی
قاریان شعبی، عموماً قاریانی هستند که در تلاوت، پر نفس می خوانند و از ملودی های ساده در تلاوت خویش استفاده می کنند مانند اساتید محمد صدیق منشاوی، عبدالباسط، سعید مسلم، طبلاوی و ….. این قراء بیشتر مردمی هستند. از بعد فنی روی این قراء حساب ویژه ای باز نمی شود.

۲ – قاریان غنواتی
غنواتی از غناء گرفته شده است. قاریان غنواتی عموماً قاریانی هستند که بیشتر رویکرد لحنی و موسیقایی دارند تا رویکرد مفهومی. قاریان غنواتی گاهاً احکام تلاوت را رعایت نکرده و به آن توجه صحیح نشان نمی دهند.استاد محمد هلباوی معتقدند که محمود شحات انور در مصر در حال حاضر در ایندسته از قراء قرار دارد. ایشان نسل جدید مصر را به علت اینکه به احکام تلاوت پایبند نیستند و بیشتر به دنبال تحریر و زینت های موسیقایی تلاوت هستند را تأیید نمی کردند و آنها را غنواتی می شناختند. برای مثال مقدار مدذاتی و طبیعی را کم و زیاد می کنند و احکام را فدای جنبه های لحنی و موسیقایی می نمایند.

۳ – قاریان کلاسیک
قاریانی هستند که در تلاوت خود شیوه مقام به مقام را انتخاب نموده و از قسمت های مختلف یک مقام موسیقایی استفاده می کنند مانند اساتید مصطفی اسماعیل، شحات محمد انور و …

۴ – قاریان مدرن
قاریانی هستند که سیر و مسیر لحنی شان در هر تلاوت قابل پیش بینی و از قبل برنامه ریزی شده نمی باشد. مانند اساتید عبدالعزیز حصان، عبدالفتاح شعشاعی و …

البته دسته بندی و طبقه بندی های قراء که امروزه در مصر مطرح می باشد چندان دقیق نیست و با شاخصه های مذکور خیلی همخوانی ندارد. این مسئله صرفاً یک اصطلاح می باشد که مصریان، قراء را با آن دسته بندی می کنند. در مصر، اسطوره پردازی، طبقه بندی و دسته بندی قراء منبع مشخصی نداردو این عناوین در بین مردم فقط مطرح است. برای مثال صوت الذهبی، صوت الفضی،صوت الالماسی و … القابی هستند که برای قراء ارائه شده است.

سيد ابراهيم الحيدري...
ما را در سایت سيد ابراهيم الحيدري دنبال می کنید

برچسب : دسته بندی قراء مصری توسط استاد غلامرضا شاه میوه , نویسنده : سيدابراهيم الحيدري ebrahimquran بازدید : 681 تاريخ : شنبه 30 شهريور 1392 ساعت: 13:32